Werk met mij

Beelden die een wereld openen. Inkijkjes in levens en verhalen.

Meaning matters


Ik ben Netty van Haarlem, illustrator en ontwerper. Met liefde en oog voor detail verbeeld ik leefwerelden, situaties en concepten. Ik houd van mensen en hun eigenheid. Mijn werk gaat dan ook vaak over menszijn en wat dit met zich meebrengt. Over wat zin geeft aan het leven en de struggles onderweg. En over ontmoeting, veerkracht en humor.

Head and heart


Door hun toegankelijke karakter zijn mijn illustraties breed inzetbaar. Ik vertel graag een helder verhaal dat raakt. Serieus of met een knipoog, altijd met een warme ondertoon.

Light in struggle


Naast mijn werk als illustrator werk ik als humanistisch geestelijk begeleider in een ziekenhuis. In gesprekken over onzekerheid of verlies ontstaat vaak weer ruimte voor humor en kracht. In mijn werk als begeleider en als illustrator vind ik het belangrijk uitdrukking te geven aan wat mensen meemaken. Donker en licht verdienen een plek, soms naast elkaar.

Netty maakt illustraties over zingeving en rouw

Contact


Meer weten over wat ik voor jou kan betekenen? Ik kijk graag samen wat ik voor je kan doen.
Mail naar hi@nettyvanhaarlem.com.
Of bel me 06-33899577.

Opdrachtgevers


Universiteit voor Humanistiek | Ministerie van Justitie | ZonMw | Humanistisch Verbond | Stichting Quarijn | Humanitas Rotterdam | Maastricht UMC

Opleiding


BA Grafisch Ontwerpen | AKV St. Joost
BA & MA Humanistiek | Universiteit voor Humanistiek

Wat zeggen anderen?

“Een boodschap omzetten in een beeldtaal die metaforisch en toch concreet is? Netty is een fantastische vormgever; creatief en pro-actief meedenkend. Haar beeldtaal maakt iedere inhoud scherper. Een winst voor ieder communicatie product dat onderzoeksvragen of resultaten helder en scherp wil neerzetten.”

Prof. dr. Nicole Immler, Professor Historical Memory and Transformative Justice

“Netty heeft voor mij twee boekjes over eenzaamheid, sociaal isolement en zingeving vorm gegeven. Zij vertaalde de inhoud naar een mooie omslag die deze thema’s invoelbaar maakt. De samenwerking met Netty is heel prettig. Zij verdiept zich in de inhoud, luistert goed naar wensen en ideeën en is zorgvuldig en helder in de communicatie.”

Prof. dr. Anja Machielse, Em. Hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid

“Ik werk graag met Netty samen. Met haar inlevingsvermogen weet ze belangrijke en gevoelige onderwerpen op een toegankelijke manier neer te zetten. We hebben samen drie publicaties gemaakt, alle drie met een ander onderwerp. Iedere keer verrast Netty mij weer met haar vertaling. Ze werkt professioneel en heeft oog voor de balans tussen rust en een uitnodigende uitstraling van de boeken. Ook de communicatie is fijn.”

Klaartje de Vletter, auteur van onder meer ‘Hoe doen andere pleegouders dat?’

“Netty heeft onze jubileumpublicatie ‘Als je niet gelooft, waar geloof je dan in?’ ontworpen, die prachtig is geworden. We vertrouwen regelmatig op haar kwaliteiten als ontwerper. Ze is oprecht geïnteresseerd in onze organisatie en weet wat we willen en nodig hebben. Met haar creativiteit weet ze onze behoeften te verbinden en presenteert ze onze boodschap op een aantrekkelijke manier aan ons publiek. Ik kijk uit naar het volgende project dat we samen tot een succesverhaal zullen maken.”

Hans Scheper, Hoofd humanistische geestelijke verzorging, Ministerie van Justitie