Werk met mij

‘Mijn werk gaat over mensen, hun relaties en de wereld om hen heen.
Ik houd van mensen hun eigenheid. Ik verbeeld graag hoe
iemand kijkt en wat er tussen mensen gebeurt.’

Meaning matters


Hi! Ik ben Netty van Haarlem, illustrator en ontwerper. Abstracte of gevoelige onderwerpen maak ik graag concreet en bespreekbaar. Om een boodschap helder en met gevoel over te brengen maak ik gebruik van symboliek, mimiek, arceringen en texturen, sfeer en kleur.

Netty maakt illustraties over zingeving en rouw

Illustratie én ontwerp


Met wortels als grafisch ontwerper combineer ik graag illustraties en ontwerpen. Ik verzorg met plezier een totaalpakket, met illustraties, of denk met je mee over mogelijkheden.

 

Light in struggle


Naast mijn werk als illustrator en ontwerper ben ik humanistisch geestelijk begeleider in een ziekenhuis en voer ik gesprekken over o.a. zingeving en ethiek.

Contact


Kan ik ook iets voor jou betekenen? Bel of mail me voor een vrijblijvend gesprek of een offerte.
Mail naar hi@nettyvanhaarlem.com.
Of bel 06 33 899 577.

 

Opleiding


BA Grafisch Ontwerpen | AKV St. Joost
BA & MA Humanistiek | Universiteit voor Humanistiek

‘Ik verbeeld jouw verhaal in een krachtig beeld met kleur, lijnen en texturen.
Voor een duidelijke boodschap en een gelaagd verhaal.’

Opdrachtgevers


Universiteit voor Humanistiek | Ministerie van Justitie | ZonMw | Ethics of Care | Humanistisch Verbond | Pleegzorg en meer | Ministerie van Financiën | Stichting Quarijn | Humanitas Rotterdam | Alrijne | Maastricht UMC | UMC Utrecht | Dialogics of Justice

Wat zeggen anderen?

“Een boodschap omzetten in een beeldtaal die metaforisch en toch concreet is? Netty is een fantastische vormgever; creatief en pro-actief meedenkend. Haar beeldtaal maakt iedere inhoud scherper. Een winst voor ieder communicatie product dat onderzoeksvragen of resultaten helder en scherp wil neerzetten.”

Prof. dr. Nicole Immler, Professor Historical Memory and Transformative Justice

“Netty heeft voor mij twee boekjes over eenzaamheid, sociaal isolement en zingeving vorm gegeven. Zij vertaalde de inhoud naar een mooie omslag die deze thema’s invoelbaar maakt. De samenwerking met Netty is heel prettig. Zij verdiept zich in de inhoud, luistert goed naar wensen en ideeën en is zorgvuldig en helder in de communicatie.”

Prof. dr. Anja Machielse, Em. Hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid

“Ik werk graag met Netty samen. Met haar inlevingsvermogen weet ze belangrijke en gevoelige onderwerpen op een toegankelijke manier neer te zetten. We hebben samen drie publicaties gemaakt, alle drie met een ander onderwerp. Iedere keer verrast Netty mij weer met haar vertaling. Ze werkt professioneel en heeft oog voor de balans tussen rust en een uitnodigende uitstraling van de boeken. Ook de communicatie is fijn.”

Klaartje de Vletter, auteur van onder meer ‘Hoe doen andere pleegouders dat?’

“Netty heeft onze jubileumpublicatie ‘Als je niet gelooft, waar geloof je dan in?’ ontworpen, die prachtig is geworden. We vertrouwen regelmatig op haar kwaliteiten als ontwerper. Ze is oprecht geïnteresseerd in onze organisatie en weet wat we willen en nodig hebben. Met haar creativiteit weet ze onze behoeften te verbinden en presenteert ze onze boodschap op een aantrekkelijke manier aan ons publiek. Ik kijk uit naar het volgende project dat we samen tot een succesverhaal zullen maken.”

Hans Scheper, Hoofd humanistische geestelijke verzorging, Ministerie van Justitie